Evde Spa Keyfi Nasıl Yapılır? Evde Spa Keyfi İçin Püf Noktaları

Güzel, sıcak bir banyo, masaj ve hatta iyi bir SPA keyfi herkese iyi gelir. Stresli ve çeşitli sınavlarla geçen bir hafta veya yoğun bir gün yaşadınız. Kendinizi yorgun ve hayattan bıkmış gibi mi hissediyorsunuz? Bu tür duyguları hepimiz hayatımızda defalarca yaşamışızdır. Yeni hayat standartları bizleri hem bedenen ve hatta ruhen çok yoruyor. Böyle durumlarda rahatlamak ve stresimizden uzaklaşmak istiyoruz.

Peki bunları yapmak için SPA merkezi veya masaj salonuna gitmeye vaktimiz var mı? Evimizin rahatlığında ve paramızın büyük bölümü de cebimizde kalarak aynı huzuru evde SPA rahatlığı ile yakalayabiliriz.  Peki evde SPA nasıl yapılır? Bunun için önce SPA’yı tanımamızda fayda var.

SPA kelimesi Latince kökenli bir kelime olup “Selus Per Aqua” yani “Sudan gelen sağlık” anlamına gelir. Eski çağlarda Roma dönemine kadar uzanan bir geçmişi olan bu yöntem su ile yapılan terapi veya bakım olarak kullanılıyordu.

Bu yöntemin uygulanmasında sadece su değil aynı zamanda aromatik yağlar, masaj teknikleri ve şifalı taşlar da kullanılmaktadır. Bu yöntem rahatlama ve stres azaltma olarak düşünülmemelidir. Vücut bakımı, cilt ve selülit problemlerinin giderilmesi için de uygulanmaktadır.

Bu tür işlemler için termal oteller ve SPA merkezleri tercih edilebilir. Ama “ben evimin rahat ortamında ve kendim yapmak istiyorum” diyenlerdenseniz alacağınız uygun fiyatlı SPA malzemeleri, bakım ürünleri ve masaj yağları ile siz de evde SPA keyfi yapabilirsiniz.

Evde Spa Keyfi İçin Ev Ortamı Nasıl Olmalı?

Günün tüm yorgunluğunu attığımız evimiz bizim bir nevi ruhsal sığınağımızdır. Huzurlu bir ortam bizi her türlü şekilde dinlendirecektir. Eğer siz de lüks merkezlerin sunduğu SPA hizmetine eşdeğer ve hatta daha da iyisini isterseniz evinizde hazırlayabilirsiniz. Size tavsiye edeceğimiz evde SPA önerileri arasında önemli olan nokta; sessiz ve dingin bir ortamı yakalamalısınız diyebiliriz.

Ortamı kendi terapinize hazırlamak için öncelikle evinizi mümkün olduğunca sessiz bir ortama dönüştürün. Gereksiz elektronik cihazları kapatın, huzur veren hafif bir müzik açın, hoş kokulu mumlar yakın ve huzuru yakalayın. Amaç rahatlamanız ve hafiflemeniz öyle değil mi?

Evde Spa Keyfi için Püf Noktaları

Hayat kaynağımız su. Vücudumuz için olmazsa olmazımızdır. İster içerek olsun ister vücudumuzu temizlemek, ferahlatmak ve rahatlatmak için olsun. Suyu her ne şekilde kullanırsak kullanalım bize hayat verir. Suyun bu inanılmaz faydasını kendimizi iyi hissetmek ve rahatlatmak içinde terapi yöntemi olarak kullanabilirsiniz.

Evinizde hazırlayacağınız bu terapi şekli ile hem vücudunuzu hem ruhunuzu, zihninizi tazelemiş olacaksınız. Evinizin rahat ortamında terapi için yapacağınız birkaç işlem sizi mutlu edecektir. Gelin birlikte evde SPA keyfi için püf noktaları nelermiş birlikte bakalım.

1.    Öncelikle evde SPA ortamı yaratmalısınız. Evinizi bu yöntem için uygun hale getirmek ilk yapmanız gereken işlemdir. Sessiz bir ortam veya sizi sakinleştirecek hafif bir müzik ruh haliniz için iyi olacaktır.

2.    Ortamda kullanacağınız aromatik kokular veya kokulu mumlar ruhsal terapi sağlayacak, huzurlu olmanıza yardımcı olacaktır. Kullanacağınız kokunun çeşidi uygulamak istediğiniz aromaterapiye göre değişiklik gösterir. Hissetmek istediğiniz duygulara göre enerjik veya rahatlatıcı koku tercihinizi buna göre yapmanız bu yöntemle yaptığınız terapinizi etkileyecektir. Örneğin enerjik bir ruh hali için greyfurt gibi narenciye kokularını tercih ederken, sakinleşmek ve rahatlamak için gül veya papatya kokusu gibi sakin kokular evde SPA için doğru tercih olacaktır.

3.    Uygun kıyafet seçimi yapın. Üzerinize sizi rahat ettirecek kıyafet giymelisiniz. Örneğin bir kimono veya hafif bir bornoz sizi daha rahatlamış hissettirecektir. Mümkün olduğunca doğal kumaşlardan yapılmış, terletmeyen ürünler olabilir.

4.    Saçınızı dilerseniz sizi rahatsız etmeyecek şekilde bir bone veya ince bir havlu içinde tutabilirsiniz. Terapinin ardından saçlarınıza bakım yapmayı unutmayın. Saç diplerine yapılan bakım saçlarınızın sağlıklı uzaması için de faydalı olacaktır.

5.    Cilt yapınıza uygun doğru maske seçerek yüzünüz için de en iyi bakımı yapabilirsiniz.

6.    Vücudunuzun bakımı için, bu işleme uygun vücut fırçaları veya masaj aletleri ile vücudunuzdaki kan dolaşımını artırarak vücudunuzu canlandırabilirsiniz.

7.    Kan dolaşımınız için dilerseniz basit ama etkili masajlarla da vücudunuzu canlandırmak elinizde, bunu unutmayın.

8.    Tüm bu işlemler sırasında ana felsefe olan “sudan gelen sağlığı” su içerek de tamamlamalısınız. Antioksidan özelliğe sahip bitkiler ve meyveler ile tatlandıracağınız sular size canlılık verecektir. Örneğin suyunuzun içine nane, zencefil, limon, çilek, yabanmersini, tarçın veya elma gibi ürünler ekleyebilirsiniz. Lezzetli ve serinletici tatlar sizi iyi hissettirecektir. Evde SPA gününüz nasıl geçiyor?